معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور:

13 مجتمع شوق زندگی در کشور در حال فعالیت هستند

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور در سومین جلسه شورای معاونین دادستانی کل کشور در سال 1404 به ارائه آمار و گزارش هایی از عملکرد مجتمع های شوق زندگی پرداخت.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دادستانی کل کشور، محمدحسین صادقی در این باره گفت: موضوع آسیب های اجتماعی از موضوعات مهم و اولویت دار مقام معظم رهبری است که در مناسبت های مختلف همواره بر آن تاکید داشته اند. همچنین در برنامه هفتم ماده 85 بر بهبود شاخص های آسیب های اجتماعی تکالیفی تعریف شده و در ماده 91 سند تحول قضایی به موضوع آسیب های اجتماعی نیز پرداخته شده است.

وی با اشاره به اینکه موضوع آسیب های اجتماعی بیشتر دربرگیرنده کودکان کار، متکدیان و معتادان متجاهر است، افزود: یکی از اقدامات مهم در راستای کاهش آسیب های اجتماعی ایجاد هماهنگی بین دستگاه های ذی ربط و مسئول است. در سال 1400 دادسرا و دادستانی خراسان رضوی با ابتکار عمل خود در جهت هم افزایی بین دستگاهی مجتمع شوق زندگی را تشکیل دادند.

صادقی گفت: ایجاد مجتمع شوق زندگی در این استان و عملکرد مطلوب آن باعث تسری این اقدام در سایر استان ها شد و حتی در سند تحول قضایی به آن پرداخته شد.

این مقام قضایی در ادامه تصریح کرد: این مجتمع ها در حال حاضر به دو شیوه در حال ارائه خدمات هستند. مدل اول در مشهد مقدس به جز موضوع کودکان به صورت وسیع تر در حوزه زنان آسیب پذیر، معلولان و بیماران روانی در حال خدمت هستند و مدل دیگر که در تهران به صورت محدودتر در حال اجرا است به مساله کودکان می پردازد.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور با تاکید بر اینکه مجتمع های شوق زندگی در موضوع کودکان بیشترین عملکرد را داشته اند، بیان کرد: در سراسر کشور 22 هزار کودک رهاشده از خانواده وجود دارد که از این تعداد، 9 هزار کودک در خانه های شبانه روزی ویژه بهزیستی نگهداری می شوند. همچنین 13 هزار کودک نیز در خانواده به عنوان فرزندخوانده یا بازپیوند یا به عنوان میزبان زندگی می کنند.

وی همچنین از وجود 600 مرکز بهزیستی در کل کشور برای ارائه خدمات به کودکان خبر داد و تصریح کرد: سالانه 6 هزار کودک به این مراکز وارد می شوند که از این تعداد 3 هزار کودک در هر سال به صورت فرزندخواندگی، بازپیوند، میزبان یا رسیدن به سن قانونی خارج می شوند.

صادقی همچنین اظهار کرد: در سال 1402، 2500 کودک با عنوان فرزندخوانده از این مراکز خارج شده اند که در بین استان ها، 3 استان مشهد، تهران و اصفهان به ترتیب بیشترین آمار فرزندخواندگی را داشته اند. در سال 1403 این روند کاهشی بوده است و به 1800 کودک رسیده است.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور در ادامه از راه اندازی 13 مجتمع شوق زندگی در کل کشور خبر داد و گفت: 3 استان دیگر نیز برای راه اندازی مجتمع شوق زندگی اعلام آمادگی کرده اند.

وی در پایان تاکید کرد: همچنین باید گفت برخی از استان ها مانند چهارمحال و بختیاری به دلیل پایین بودن نرخ آسیب اجتماعی نیاز به این مجتمع ها ندارد. مجتمع شوق زندگی جز طرح های موفق است و حتی برخی از نهادهای بین المللی مانند یونیسف این مدل را بررسی کرده اند و در صورت رفع چالش های موجود می توان نهایت بهره مندی را از این امکان برد.

انتهای پیام

نظرات

captcha